top of page

Vaikų judėjimo funkcijų kineziterapinis ištyrimas

Kviečiame tėvus atsakingai žiūrėti į savo sportuojančių vaikų sveikatą ir periodiškai patikrinti, ar vaiko kaulų ir raumenų sistema vystosi harmoningai.

Džiaugiamės, kad mūsų vaikai aktyvūs, judrūs, lanko įvairius sporto būrelius ir yra tiesiog nuostabūs. Augančiam ir besiformuojančiam vaiko organizmui svarbu ne tik “ar nekrypsta stuburas”, bet ir daugelio kitų funkcijų vertinimas, kurį gali atlikti profesionalus kineziterapeutas.

Konsultacijos metu atliekamas kompleksinis kineziterapinis vaiko fizinės būklės ir judėjimo funkcijų ištyrimas: laikysenos, dubens ir kojų padėties, sąnarių ir raumenų funkcijos vertinimas, stuburo iškrypimo (jei yra) laipsnio matavimas, pėdų skliautų būklės vertinimas, sporto šakai būdingų traumų rizikos vertinimas.

Atsižvelgiant į ištyrimo rezultatus, vaikui sudaroma individuali „namų programa" – pateikiamos rekomendacijos dėl prevencinės mankštos pratimų namuose ir suteikiami individualūs apmokymai kineziterapijos salėje, kaip sudarytą konkrečių mankštos pratimų programą tinkamai atlikti namuose. Pateikiamos rekomendacijos dėl sportinės veiklos tęstinumo, sportinių traumų prevencijos ir tausojančio sportinio režimo.

Rekomenduojamas amžius – nuo 7 iki 16 m.

Žymės:

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page