top of page

Lėtinis čiurnos nestabilumas

Čiurnos patempimas – labai dažna trauma, kuri gali įvykti bet kam ir nepriklausomai nuo amžiaus.

Dažniausiai įvyksta staigi inversinė trauma – pėda staigiai pasukama į vidų. Šios traumos metu raiščiai, kurių funkcija yra laikyti du kaulus tarpusavyje ir sutvirtinti sąnarį, gali būti patempti, dalinai įplyšę ar visai nuplyšti, gali įvykti ir lūžis.

Jeigu šis pažeidimas yra ne iki galo išgydomas, nesilaikoma rekomendacijų ar per greitai grįžtama į fizinę veiklą, ilgainiui išsivysto lėtinis čiurnos nestabilumas, inversinė trauma nuolat kartojasi.

Žmonės, kuriems yra lėtinis čiurnos nestabilumas, dažnai jaučia: ❗️ Skausmą ❗️ Nuolatinį diskomfortą, patinimą, sąstingį ❗️ Nestabilumą ❗️ Nuolat pasikartojančią, dažniausiai inversinę traumą sportuojant ar tiesiog vaikštant

Čiurnos nestabilumas trukdo sportuoti, siekti sportinių rezultatų, užsiimti mėgstama fizine veikla ar tiesiog gali trukdyti ilgiems pasivaikščiojimams prie jūros.

Kineziterapija gali padėti užkirsti kelią čiurnos nestabilumo progresavimui ir atgauti čiurnos funkciją: ✔️ Sumažinti skausmą ✔️ Gerinti judesio amplitudę ✔️ Stiprinti sąnarį supančius raumenis ✔️ Lavinti pusiausvyrą ✔️ Taip pat kineziterapijos metu yra apmokoma taisyklingo judesio ir padėčių, susijusių su Jūsų sporto šaka ar fizine veikla.

Labai svarbu, kad kineziterapija būtų individuali, dirbama kryptingai ir nuosekliai, palaipsniui didinamos apkrovos bei vykdoma nuolatinė komunikacija tarp kineziterapeuto ir paciento.

Žymės:

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page