top of page

Nugaros skausmas

Žmonėms, kenčiantiems nuo įvairių nugaros skausmų tipų, prieš pradedant svarstyti kitus gydymo būdus yra rekomenduotina apsilankyti pas kineziterapeutą.

Kineziterapeutas, bendradarbiaudamas su neurologu ar neurochirurgu (jei reikalinga), pasiūlys kelių savaičių kineziterapijos procedūrų kursą.

Kineziterapija yra indikuotina prieš neurochirurginę operaciją, po jos ir tuomet, kai chirurginio įsikišimo nereikia.

Kineziterapijos tikslai yra sumažinti nugaros skausmą, pagerinti funkciją bei išmokyti pacientą taisyklingų judesių ir padėčių kasdienėje veikloje. Kineziterapeutas padeda pacientui suprasti jaučiamą skausmą ir jį valdyti, svarbiausia, kad dėmesys kreipiamas ne tik į paciento nugarą, tačiau vertinami visi veiksniai, galintys turėti įtakos savijautai.

Kineziterapijos procedūros sudedamosios dalys: ✔️ Pasyvūs kineziterapijos metodai (fizioterapija): šilumos ir šalčio terapija, elektroterapija, ultragarso terapija, magnetoterapija, masažas, sąnarių mobilizacija ir kt. ✔️ Aktyvūs kineziterapijos metodai - specifiniai pratimai (stiprinimo, stabilizavimo, tempimo), parinkti kiekvienam pacientui individualiai pagal esamą diagnozę ir kineziterapinio ištyrimo duomenis. Tinkamai parinkti ir atliekami pratimai - bene svarbiausias terapinis veiksnys kineziterapijos metu.

Photo created by freepik - www.freepik.com

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page