top of page

Pooperacinė reabilitacija

Kada geriausia pradėti reabilitaciją po chirurginės operacijos?

Operavęs chirurgas dažniausiai suteikia tik bendro pobūdžio rekomendacijas dėl reabilitacijos.

Sveikimo procesas ir sėkminga reabilitacijos eiga daugiausia priklauso nuo jūsų pačių atsakomybės, iniciatyvos, domėjimosi ir galimybių.

Labai svarbu reabilitacijos procesą pradėti laiku. Jei tik galite – nedelskite ir neatidėliokite.

Reabilitacija po chirurginių intervencijų – svarbiausia gydymo proceso dalis, padedanti užtikrinti sėkmingą atsigavimą ir funkcijų atsistatymą.

Iš anksto (patartina – dar prieš planuojamą operaciją) susiraskite kvalifikuotus specialistus, kurie turi patirties ir dirba su pacientais po atitinkamų chirurginių intervencijų. Susitikite su jais, susipažinkite, aptarkite savo situaciją, lūkesčius, susitarkite dėl preliminarios pooperacinės reabilitacijos eigos.

Ar taip galima?

Žinoma!

1️⃣ 🚩 Kineziterapija ankstyvoje pooperacinėje fazėje: - padeda sumažinti skausmą, tinimą; - padeda grąžinti sąnarių judesių amplitudes; - sustiprina nusilpusius raumenis; - padeda sugrįžti prie įprastų judėjimo ir apsitarnavimo įpročių.

2️⃣ 🚩 Kai skausmas ir tinimas sumažėja ir yra pasiekiama kita pooperacinės būklės stadija, yra pradedamas kitas reabilitacijos etapas, kurį sudaro: - didesnio intensyvumo raumenų stiprinimo pratimai; - pusiausvyrą ir propriocepciją gerinantys pratimai; - minkštųjų audinių technikos, padedančios atgauti mobilumą.

3️⃣ 🚩 Kai pacientas atgauna pakankamai raumenų jėgos ir operuota vieta nebekelia skausmo ir diskomforto, atsižvelgiant į jo fizinius poreikius, yra pradedama funkcinės reabilitacijos fazė, kurią sudaro: - specifiniai kompleksiniai funkciniai pratimai; - aukšto intensyvumo ir sudėtingumo kompleksiniai pusiausvyros ir propriorecepcijos pratimai; - manualinė terapija judesių amplitudėms atgauti.

MOTUS VITA reabilitacijos ir kineziterapijos klinikoje Miško g. 23A Kaune teikiame visų fazių pooperacinės reabilitacijos paslaugas.

Esant poreikiui – rekomenduojame ir specialias priešoperacinės reabilitacijos procedūras.

Photo by Anna Shvets from Pexels

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page