top of page

Peties skausmas

Rotatorių manžetės tendinopatija – tai dažna sportininkus ar aktyviai sportuojančius asmenis kamuojanti problema.

Rotatorių manžetė (sukamojo varžčio raumenys) – tai peties sąnarį stabilizuojančių keturių raumenų (antdyglinio, podyglinio, pomentinio ir mažojo apvaliojo) sistema.

Tendinopatija dažniau pasireiškia tiems, kurie nuolat patiria perkrovas bei kartotines traumas.

Dėl rotatorių manžetės tendinopatijos jaučiamas skausmas bei silpnumas atliekant žasto sukimą į išorę ir keliant ranką aukštyn.

❗️ Peties skausmas iškėlus ranką virš galvos ❗️ Peties skausmas sukant ranką ratu ❗️ Skausmas naktį, ypač verčiantis ar gulint ant pažeisto peties ❗️ Sunku nešti daiktus ❗️ Atliekant judesius girdimas spragtelėjimo garsas peties sąnaryje

Kineziterapija yra efektyvi priemonė siekiant sumažinti rotatorių manžetės tendinopatijos simptomus. Reabilitacijos metu svarbu palaipsniui stiprinti rotatorių manžetės raumenis, atgauti peties sąnario judesius, svarbus ir tarpumenčio raumenų aktyvumas bei laikysenos korekcija. Atliekant rotatorių manžetę stiprinančių bei mentes stabilizuojančių pratimų kompleksą yra optimizuojama reabilitacijos trukmė bei sumažinama traumos tikimybė ateityje.

Siekiant sumažinti skausmą ir atgauti rotatorių manžetės funkciją svarbu: ✔️ atlikti pasipriešinimo įveikimo pratimus; ✔️ atlikti mentes stabilizuojančius pratimus; ✔️ palaipsniui progresuoti – palaipsniui didinti pakartojimų skaičių ir apkrovą; ✔️ pratimų programą vykdyti mažiausiai 12 savaičių; ✔️ kilus neaiškumams ar atsiradus naujiems simptomams būtina konsultuotis su savo kineziterapeutu.

MOTUS VITA klinikos kineziterapeutai įvertins Jūsų problemą ir skausmo priežastį, atliks ištyrimą, sudarys gydymo programą ir lydės Jus nuoseklaus reabilitacijos proceso metu.

Žymės:

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page