top of page

Kuo skiriasi kineziterapeutas ir asmeninis treneris?

Kineziterapeutas ir asmeninis treneris – dvi mūsų sveikai gyvensenai labai svarbios, bet netapačios profesijos.

Kineziterapeutai orientuojasi į kūno medicinines ir sveikatos problemas, o asmeniniam treneriui labiau rūpi bendra mankštos ir raumenų stiprinimo nauda. Bendradarbiaudami kineziterapeutas ir asmeninis treneris gali padėti įgyvendinti jūsų tikslus greičiau ir efektyviau.

Kineziterapeutai sutelkia dėmesį į medicininius negalavimus ir padeda kūnui sveikti. Gydydami griaučių ir raumenų sistemos problemas, kineziterapeutai taiko specifinius fizinės terapijos metodus, tokius kaip stabilizavimo pratimai, raumenų aktyvavimo ar atpalaidavimo technikos, raumenų ištempimas, trigerinių taškų atpalaidavimas. Savo praktikoje kineziterapeutai taip pat naudoja masažo elementus bei fizikinius veiksnius: magnetoterapiją, elektroterapiją, ultragarso terapiją, šilumos ir šalčio terapiją bei kt.

Kineziterapeuto kvalifikacija įgyjama aukštojoje mokykloje. Studijų metu kineziterapeutai įgyja specialiųjų žinių pagrindinėse medicinos srityse, mokosi apie griaučių ir raumenų, nervų, širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemų specifines medicinines problemas ir jų gydymą.

Kineziterapeuto darbą Lietuvoje reglamentuoja medicinos norma MN 124:2016, veiklą prižiūri Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūrai tarnyba prie LR Sveikatos apsaugos ministerijos. Pagal Lietuvos medicinos normą, kineziterapeutas gali verstis kineziterapeuto praktika tik įstaigose, turinčiose galiojančią asmens sveikatos priežiūros licenciją teikti kineziterapijos paslaugas.

Rinkitės atsakingai!

Photo by Joyce McCown on Unsplash

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page