top of page

Priešoperacinė reabilitacija

Reabilitacija po įvairių chirurginių operacijų yra jau įprasta praktika – ji paspartina gijimo procesą, padeda greičiau atgauti judėjimo funkcijas ir sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą. Tačiau ar žinote, kad tinkamai pasiruošus chirurginei intervencijai, pooperaciniai rezultatai gali būti žymiai geresni?

Dažniausiai priešoperacinė reabilitacija taikoma: ✔️ esant peties sąnario ir aplinkinių audinių pažeidimams, ✔️ esant menisko plyšimams, ✔️ patyrus kelio raiščių pažeidimus, ✔️ ruošiantis sąnarių endoprotezavimo operacijoms, ✔️ prieš įvairias stuburo operacijas, ✔️ ruošiantis riešo tunelio operacijoms ir kt.

Priešoperacinė reabilitacija ypač aktuali šiuo metu, kai dėl karantino dauguma sąnarių, raiščių, sausgyslių, raumenų operacijų buvo atidėtos, dėl užsitęsusių būklių išsivystė nepageidaujami pokyčiai.

Po traumos ar esant lėtiniams uždegimams, pažeidimams gana greitai atrofuojasi raumenys, mažėja raumenų jėga, mažėja judesių amplitudė, sąnariai tinsta. Dėl skausmo ir pakitusių judesių sutrinka ir judesių valdymas.

Priešoperacinės reabilitacijos metu sumažinamas skausmas, saugiai su individualia priežiūra atliekamų pratimų metu kiek galima daugiau atgaunama prarasta funkcija.

Padedami kvalifikuoto klinikinės patirties turinčio kineziterapeuto Jūs galite: ✔️ iš anksto geriau pasiruošti suplanuotai chirurginei operacijai, ✔️ padidinti operacijos sėkmę, ✔️ sumažinti pooperacinių komplikacijų tikimybę, ✔️ sutrumpinti pooperacinės reabilitacijos proceso trukmę, ✔️ padidinti pooperacinės reabilitacijos efektyvumą.

Padėkite sau, pasinaudokite priešoperacinės reabilitacijos galimybėmis.

Photo created by freepik - www.freepik.com

Aktualu
Paskutinės naujienos
Archyvas
Ieškoti pagal žymes
Sekite mūsų naujienas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page